Presentació de revistes d’instituts locals i comarcals al Joan Gil-Albert

Ahir, 27 de setembre, es va presentar al Instituto Alacantí de Cultura Joan Gil-Albert les revistes dels diferents instituts locals i comarcals que reben una ajuda económica. El nostre president, Josep Candela, va presentar la revista La Rella, com membre del consell redactor de la mateixa. El nostre Baluard no es va poder editar en 2017 pero diferents problemes, per eixe motiu no va estar present en el acte, pero estarèm l’any pròxim. Tambe Pep va donar la benvinguda a la nova revista del Baix Segura, Cuadernos de Historia y Patrimonio Cultural del Bajo Segura.

Acord entre FIECOV i la Institució Alfons el Magnànim

La Junta Directiva de la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals i Centres d’Estudi del País Valencià, ha aconseguit establir ponts directes amb la institució depenent de la Diputació de València, amb objecte d’obrir canals transparents de col•laboració entre aquesta i la Institució Alfons el Magnànim dirigida per Vicent Flor.
En dates pròximes, els Idecos i el Magnànim faran possible que la Biblioteca d’Etnologia acollirà els fons editorials dels Instituts i Centres d’Estudis, un bon grapat de publicacions de tota mena, que posen en valor la recerca científica, arqueològica i social que els instituts d’estudis comarcals realitzen sobre el territori valencià.

Acord entre FIECOV i la Institució Alfons el Magnànim

XX edició del Cant al Ras i 25é aniversari de la Colla de Dimonis de Massalfassar

XX Edició del Cant al Ras
Com sabeu, cada tercer dissabte de maig, la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música, Tramús, organitzem el Cant al Ras, trobada de cant rural dedicada als repertoris de la tradició musical valenciana que celebra la seua dinovena edició i que enguany s’inscriu dins de les celebracions de l’Any Tio Canya.
La trobada té lloc a la Plaça de l’Església de Massalfassar (l’Horta Nord) a partir de les 22:30.
Enguany s’escaurà, per tant, el dissabte 21 de maig, i no cal dir que, com cada any, esteu convidats a participar-hi si us ve de gust.
El sopar començarà a les 21:00 i la cantada a les 22:30.  Si voleu reservar places de sopar per a public (14 €), el telèfon de contacte és 601 24 27 64 (Oriol). Heu de fer la reserva abans del 16 de maig.

Campanya de micromecenatge per finançar el 25é aniversari de la Colla de Dimonis de Massalfassar
El 2016 és un any d’aniversaris. Així, a més de celebrarla XX edició del Cant al Ras, celebrem també el 25é aniversari de la Colla de Dimonis de Massalfassar.
I per a poder festejar-ho com cal, hem encetat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami.
Podeu trobar-la en el següent enllaç:
El total de les aportacions es destinarà a finançar la Festa del 25 Aniversari que farem coincidint amb la Festa de Sant Joan que cada any celebra la Colla. Enguany tindrà lloc el dissabte 25 de juny. El programa de la festa serà el següent:
00:00 Gran Correfoc amb la participació de
Colla de Dimoniets i Dimonietes de Massalfassar
Colla de Dimonis de Massalfassar
Colla de Diables de Montornès del Vallès
Bestiari de Massalfassar: Tartaruga, Serp Na Miquela, Serp Sangonereta, Drac Ovidi, Lo Rat Penat, Bicicleta de foc, Bou, Arpella i Gàbia de Llucifer.
1:00 Actuació d’Urbàlia Rurana i Mox:

Us esperem a Massalfassar!